fbpx

Slik bruker du e-post smart i Kajabi

Slik bruker du e-post smart i Kajabi

_Fremhevet bilde, Slik bruker du e-post smart i Kajabi (2)

Alle vet at e-post og e-postmarkedsføring er smart. I Kajabi har du i tillegg til å lage onlineprodukter som nettkurs og medlemsportaler, mulighet å  lage din egen nettside og sende e-post.  

Dette er en av grunnene til at mange velger Kajabi som system, nemlig at du kan samle alt på en plass. Men hvordan fungerer e-post i Kajabi? Det er nemlig ikke helt på samme måte som Gmailen eller Outlooken din.

I denne artikkelen vil jeg lære deg hvilke muligheter du har og hvordan du kan bruke disse til å spare tid og automatisere e-postmarkedsføringen. 

Hva betyr det å automatisere e-poster?

Det er mange som synes automatisering er vanskelig å forstå. For å forklare det på en enkel måte, vil jeg bruke vaskemaskinen din som et eksempel. 

Når du skal vaske sengetøy og håndklær bruker du et annet program enn det du gjør når du skal vaske ull. Programmene har ulike lengde, ulik temperatur og sentrifugering, og når du stiller inn vaskemaskinen, vet den hvilke regler den skal følge og hva den skal gjøre.

Du bestemmer hvilke regler e-postsystemet skal følge

På samme måte vil automatisering av e-post fungere. Du bestemmer hvilke regler e-postsystemet skal følge og Kajabi vil da sørge for å gjennomføre dette slik at e-postene sendes akkurat slik du vil. 

 

Virtuell assistent har et online strategimøte med kunde om strategi for å selge med e-post.
 
 
 
Det at du kan bestemme reglene gjør at du har utallige muligheter, og personlig gjør at jeg synes at e-postmarkedsføring er kjempespennende!
Gjennom automatisering kan du bruke e-postmarkedsføring strategisk og det er noe jeg vil si er smart om du ønsker å selge på e-post. 

Et system - to type e-poster

I Kajabi har du mulighet til å sende  “vanlig” e-post og sende automatisert e-post. Som i en vanlig e-post mener jeg at du skriver e-posten, legger til kontakter som skal få den og sender den. En automatisert e-post er som tidligere nevnt en e-post som sendes ut til et utvalg av personer som passer overens med de reglene du har satt.

 
Når du skal sende en vanlig e-post i Kajabi skal du bruke det som kalles Email Broadcast. 
Dette er en enkelt e-post som lages og sendes ut. 
 
Skal du sette opp en automatisert e-post bruker du Email Sequence. 
Du kan da sende ut en automatisert e-post, eller flere e-poster som sendes ut som en serie med e-poster.

Slik bruker du e-post i Kajabi smart og sparer tid

Du trodde kanskje at det kun er automatiseringer som gjør at du kan frigjøre tid når det gjelder e-post og e-postmarkedsføring? Det gleder meg å fortelle deg at det finnes flere måter å spare tid på. Her kommer 2 tips til: 

1. Planlegg utsending av Email Broadcast

En vanlig e-post trenger nemlig ikke å sendes ut umiddelbart når du er ferdig. Du kan planlegge når den skal sendes ut. Du kan bestemme dag, dato og klokkeslett

2. Ferdig mal

I Kajabi finnes det flere ferdige maler som du kan bruke når du skal lage en e-post. Disse malene kan du bruke både i Email Broadcast og Email Sequence. Men visste du at du også kan lage din egen mal?

På denne måten kan du hver gang du skal skrive en e-post bruke din egen mal tilpasset ditt brand, slik at du slipper å redigere malene fra Kajabi hver eneste gang du skal lage en e-post. 

Smart ikke sant?

Jeg håper at denne artikkelen kan hjelpe deg til å få en bedre forståelse av hvordan du kan bruke e-post på en smart måte i Kajabi.

Føler du deg fortsatt litt usikker og har lyst bruke e-postmarkedsføring strategisk, er jeg her og kan hjelpe deg. 

Smilende dame som jobber som virtuell assistent

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.